Критерии, влияещи върху избора на полилей:

  • тип стая
  • размери на помещението
  • артикулация на стаята
  • височина на тавана
  • обзавеждане и оборудване на интериора
  • интензитет на светлината, изискван от потребителя
  • тегло на кристален полилей
  • необходима степен на поддръжка

Тип стая
Кристален полилей може да бъде поставен навсякъде. Най-популярното място за окачване на кристален полилей определено е всекидневната, следвана от спалнята, антрето и трапезарията. Срещахме и кристален полилеи, полилей в банята, но това беше огромно помещение с перфектна система за вентилация, за да отвежда влагата, която може да повлияе на живота и функционалността на полилея, както и на здравето на потребителя. Нашите полилеи се доставят с IP код 20 (ефективен срещу вкарване на пръсти или подобни предмети, но не е изолиран срещу вредно проникване на вода). Клиентът/потребителят носи пълна отговорност за монтиране на полилей в среда, противоречаща на проектните му параметри, както и за всяка повреда на полилея, причинена от поставянето му в такава среда.

Размер на стаята
Размерът на стаята е от съществено значение при избора на полилей. За илюстрация, многоетажен полилей е подходящ за салони със стълби, осветителни тела за таван които след това ще бъдат доминирани от полилея, без значение от коя страна се гледа. Обратно, малките стаи трябва да бъдат снабдени с едноетажни полилеи или монтиране. И в двата случая полилеите могат да се комбинират със стенни, настолни или стоящи лампи.

Височина на тавана
Не бива да се забравя и фактът, че таваните на стаите не са с еднаква височина. Ние изпращаме нашите полилеи с вериги от 7 бримки, т.е. дълги 30-50 см в зависимост от вида на веригата. Важно е да се прецени каква хлабина под полилея е необходима, като се вземе предвид височината на потребителя. Обичайното разстояние между долната част на полилея и пода е 2,1-2,2 метра. По отношение на това, че височината на полилеите с верижка, както е посочена в нашия каталог, не включва дължината на веригата, дължината на веригата и закачалката в сенник, чиято височина е между 10 и 20 см в зависимост от размер на полилея, трябва да се добави към височината на полилея. В случаите, когато таванът не е достатъчно висок, е възможно да се скъси веригата. Верижката може да се скъси до дължината на една брънка, която е необходима за свързване на закачалката и тялото на полилея. Ако такова значително скъсяване е недостатъчно, трябва да се закупи различен тип полилей.