Har du en hemlig (eller kanske inte en hemlig) dröm om att åka på en riktig afrikansk safari? Vill du se de stora öppna ytorna med enorma hjordar av gnuer, bufflar, zebror och impala som strövar omkring i savannen? Det bästa stället att åka på en safari är utan tvekan Tanzania och den bästa operatören att använda är African Tours & Safaris.

I Tanzania hittar du djurflockarna som inte ses någon annanstans. I världsberömda parker som Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire är djurlivet rikare än någon annanstans på den afrikanska kontinenten. I mindre kända parker som Mikumi National Park, Nyerere National Park och Ruaha National Park är vilda djur fantastiska, och det finns nästan ingen där. Känslan av att ha den otämnda vildmarken för dig själv är fascinerande.

I skogen i Lake Manyara National Park hittar du många elefanter och så många fåglar, så många. Fågelskådare från hela världen kommer att se fåglar i den rika grundvattenskogen längst ner i Great Rift Valley Escarpment.

Udzungwa-bergen kallas Afrikas Galapagos. Regnskogen på bergen är en hotspot för biologisk mångfald och den har en av de rikaste flora och fauna i någon park i Afrika. Skogen är hem för många apor, ett stort antal olika fågelarter samt fjärilar och insekter. Udzungwa-bergen är också en av de vackraste parkerna i Tanzania med de fantastiska Sanje-vattenfallen. Längst ner på de 177 meter höga fallen finns en naturlig pool där du kan simma och svalka dig från en vandring på en av markens stigar i skogen.

En personlig favorit för mig är Ruaha National Park. Parken är 1,5 gånger större än den massiva Serengeti och det är hem för ett stort antal djur, inklusive många av de ikoniska afrikanska däggdjur som lejon, hyena, elefant, buffel, impala, zebra, Thomsons gasell och leopard. Parken har bara några loger och får fortfarande ett lågt antal turister, så du kommer att se många djur men få safari-jeppar.

Så varför ska du gå på safari med African Tours & Safaris Tanzania. De är ett medelstort safariföretag med fantastisk personal, fantastiska guider och en mycket vänlig attityd gentemot sina kunder. På safari sa de till mig att alla deras kunder är en del av familjen, så behandlar de dig.