Η προσφορά εταιρικών δώρων και δώρων είναι ολοένα και πιο κοινές πρακτικές εντός των επιχειρήσεων. Αυτά τα αντικείμενα είναι σημαντικά για τη διατήρηση των πελατών, την παρακίνηση των ομάδων και την ενίσχυση των σχέσεων εντός της εταιρείας. Ωστόσο, το να κάνετε ένα λάθος κατά την επιλογή ενός δώρου μπορεί να χαλάσει αυτές τις μικρές επιβραβεύσεις και να δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Για να μην συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ξεχωρίζετε ένα δώρο από ένα εταιρικό δώρο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εταιρικών δώρων και δώρων:

Τα δώρα είναι είδη που αγοράζονται από την εταιρεία για να παρουσιαστούν σε υπαλλήλους, επαφές, νέους και παλιούς πελάτες. Κατά γενικό κανόνα, είναι προϊόντα μεσαίου ή χαμηλού κόστους και κατάλληλα για ένα ευρύτερο κοινό. Είναι σημαντικό το επιλεγμένο δώρο να μην είναι γενικό και όσοι το λαμβάνουν να αισθάνονται ότι υπήρχε μια επιθυμία της εταιρείας να τους προσφέρει κάτι χρήσιμο και εξατομικευμένο.

Εν ολίγοις, είναι ένα αντικείμενο χαμηλής αξίας που εξατομικεύεται με το brand μιας εταιρείας. Κύρια πρόθεσή τους είναι η σύσφιξη των σχέσεων και προσφέρονται από ευγένεια.

Αντίθετα, τα εταιρικά δώρα είναι προϊόντα με υψηλή αξία, που χρησιμοποιούνται περισσότερο τις σχέσεις με τους πελάτες. Κατά κανόνα, δεν είναι συνήθως εξατομικευμένα ή αν είναι, συνήθως είναι διακριτικά. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν υψηλότερη ποιότητα και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Αυτά τα είδη φέρουν επίσης μια στρατηγική μάρκετινγκ και πρέπει να μεταφέρουν μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα και να προσελκύουν περισσότερη προσοχή από τα συνηθισμένα στυλό και κούπες. Είναι δώρα που δημιουργούν ισχυρό αντίκτυπο σε αυτούς που τα λαμβάνουν.

εταιρικό δώρο

Πλεονεκτήματα της προσφοράς εταιρικών δώρων και δώρων:

Εκτός από αποτελεσματική μορφή μάρκετινγκ, δείχνουν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στον αποδέκτη. Αυτή η μικρή χειρονομία είναι αρκετή για να δείξει πόσο πολύ η εταιρεία αναγνωρίζει και εκτιμά τους δεσμούς που χτίστηκαν στο παρελθόν. Να αναφέρουμε επίσης ότι ενισχύει την προβολή έναντι άλλων ανταγωνιστών στην αγορά, κάτι που είναι πάντα θετικό για μία επιχείρηση.

Για την ομαλή λειτουργία, πριν ξεκινήσετε μια καμπάνια, πρέπει να ορίσετε τον κύριο στόχο που πρέπει να επιτευχθεί. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε μια στρατηγική ώστε τα δώρα και τα εταιρικά δώρα που θα δοθούν να είναι τα πιο κατάλληλα για τους αποδέκτες τους.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για τον καθορισμό αυτής της αρχικής στρατηγικής είμαστε έτοιμοι! Για τους προϊσταμένους και τους πελάτες, δεν είναι απαραίτητο το αντικείμενο να ενσωματώνει την ιστορία ή την ιδέα του brand σας. Μπορείτε να μαντέψετε γιατί; Είναι απλό. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη γιατί είναι ήδη εξοικειωμένοι με το brand σας.

Ωστόσο, για νεότερους πελάτες και κοινό, το αντικείμενο πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη λεπτομέρεια, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να δείξετε τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας σας με πολύ προσιτό (και φθηνό) τρόπο.

Τώρα που είναι πιο ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ εταιρικών δώρων και δώρων, μπορείτε να καθορίσετε καλύτερα τη στρατηγική του brand σας. Ότι κι αν επιλέξετε, μην ξεχνάτε ότι η ποιότητα και η χρησιμότητα του αντικειμένου είναι θεμελιώδεις αξίες. Μην προσφέρετε κάτι που θα θεωρηθεί ως ένα μικρό αναμνηστικό. Προσπαθείστε πάντα να διατηρείτε καλές σχέσεις στο δίκτυο της εταιρείας σας με τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας.

Εάν χρειάζεστε ιδέες για τα δώρα ή τα εταιρικά δώρα σας, επισκεφτείτε το Κατάστημά μας ή το Instagram μας. Επικοινωνήστε μαζί μας!