Sunteți pe cale să trimiteți un colet important sau un transport comercial? Este important de știut că securitatea livrării depinde în mare măsură de modul de ambalare, lipire/sigilare a pachetului și etichetare! Astăzi ne vom concentra pe toți pașii importanți, cu accent pe sigilarea transporturilor și pe plasarea adreselor și a altor etichete orientative pe acestea, scrie https://amclightpack.ro

Pași recomandați în pregătirea unui transport pentru expediere și livrare

1. Alegerea cutiei potrivite sau a plicului de curierat pentru expediere

Folosiți ghidul nostru detaliat „Ambalarea expedierii – toate opțiunile și subtilitățile la alegere” pentru a alege cel mai bun tip de ambalaj în funcție de dimensiunea, tipul și greutatea produselor pe care le trimiteți. 

2. Sfaturi practice la ambalarea produselor în transport

Principala regulă de reducere a riscurilor transportului de transport este folosirea unor materiale auxiliare suficiente de ambalare (ex. folie cu bule (aeroplast), hârtie de împachetat, cipuri de protecție etc.).  Înveliți mărfurile pe care le trimiteți cu cel puțin aproximativ 4-5 cm de material de protecție aeroplastic sau similar. Dacă trimiteți un articol fragil și gol (să zicem, o vază), umpleți-l cu ambalaj și apoi înfășurați-l în folie cu bule.

Pentru articolele deosebit de fragile, este indicat să folosiți 2 cutii (fiecare cu un sigiliu adecvat cu materiale de ambalare). Dacă pariați pe două cutii, puteți scrie detaliile de livrare pe cutia interioară în cazul în care cutia exterioară este deteriorată sau umedă.

NU așezați decorațiuni precum panglici sau hârtie de împachetat de sărbători pe cutia exterioară a expedierii. Orice etichete suspendate, frânghii, etichete din celofan, pot fi atașate de camioanele curierilor și acest lucru poate rupe literalmente întreaga cutie.

3. Securizarea si inchiderea transportului

Odată ce ați adăugat toate lucrurile împachetate cu grijă și ați sigilat cutia de umplutură, este timpul să o închideți – adică să o sigilați. Nu economisiți materiale și efort – transportul trebuie să poată rezista călătoriilor lungi și condițiilor meteorologice în schimbare.  

  • Folosiți întotdeauna banda adezivă potrivită, și anume bandă adezivă transparentă – aceasta va proteja cutia sau deschiderea cutiei chiar și la temperaturi scăzute și umiditate, spre deosebire de banda adezivă obișnuită.
  • Pentru a oferi protecție suplimentară pentru toate colțurile și potențialele puncte slabe ale cutiei, utilizați metoda de lipire ca litera „H”. Cu alte cuvinte, lipiți deschiderea de pe capac și fiecare margine a cutiei din partea de sus și de jos. Acest lucru este deosebit de important dacă trimiteți articole într-o cutie de transport deja folosită care a început să se uzeze ușor.

4. Puncte cheie in etichetarea transportului

4.1. Etichetare cu instructiuni speciale

Dacă conținutul expedierii necesită îngrijire specială, asigurați-vă că îl marcați pe cutie sau pe plicul de curier. Etichetele de avertizare sunt „Fragil” , „Foarte inflamabil” și altele. Dacă produsul trebuie să fie într-o anumită poziție, plasați un autocolant „Această parte în sus” pe partea corespunzătoare a cutiei. 

4.2. Unde sa pun etichetele

Etichetele trebuie întotdeauna plasate pe partea superioară a expedierii (mai ales dacă există o instrucțiune „Aceasta parte în sus” ). Asigurați-vă că eticheta este lizibilă, strălucitoare și nu se ascunde sub niciunul dintre straturile de pe cutie. Lipiți fiecare etichetă cu grijă – conosamentul trebuie lipit pe o suprafață plană, fără babuini, deoarece este greu de scanat un cod de bare mototolit. 

Dacă trimiteți un colet prin poștă, citiți cu atenție instrucțiunile din oficiul poștal unde să plasați pe colet adresa destinatarului și adresa expeditorului. Utilizați etichete goale sau un marker permanent adecvat pentru a scrie direct pe cutie.

4.3. Adaugati o lista de ambalare

Dacă trimiteți un produs în calitate de comerciant online, este foarte recomandat să atașați un bon de expediere la expediere. Acesta este un document de însoțire pentru transportul unui produs. Lista de ambalare trebuie să conțină informații de contact ale companiei expeditorului, adresa destinatarului, numărul și data comenzii și o listă a produselor conținute în pachet, inclusiv cantitatea lor. Ar fi bine sa adaugati informatii despre conditiile de returnare a transportului in lista de impachetare, dar le puteti pune si in colet. Intra pe www.cartonescu.ro pentru mai multe materiale de ambalare!