Психолозите са медицински специалисти, които се включват и са свързани със социални науки и изследвания. Хората с психични проблеми отиват при Психолог Варна тези специалисти за диагностика и лечение. Психолозите са допълнително разклонени в по-малки категории с различни специалности. Ето неща, които трябва да имате предвид, за да намерите правилния психолог, който да ви помогне.

Обучените психолози са квалифицирани да насочват своите клиенти през широк спектър от социални проблеми като стрес, взаимоотношения, работа, семейство, Психолог онлайн училище и други. Справянето с ежедневието на хората с психични проблеми може да не се справят сами. Необходим е професионален психолог, който да диагностицира и да намери решение, за да функционира оптимално този клиент.

В Обединеното кралство също има различни специалисти, които се грижат за специфични психологически нужди. Chartered Psychologist е титлата, която се дава на всички акредитирани психолози. Ето някои от видовете психолози, които да ви преведат през основите:

Клинични психолози

В Обединеното кралство клиничните психолози се занимават с психологически проблеми като депресия, проблеми в отношенията, затруднения в ученето, депресия, детски и семейни проблеми. Техният обхват на психология включва клинични оценки като тестове, интервюта или наблюдение на поведение с лечения, включващи индивидуални или групови сесии, базирани на психологически модели и изследвания. Клиничните психолози обикновено работят в заведения за здравни и социални грижи като болници, здравни центрове и служби за психично здраве на деца и юноши, за да назовем само няколко.

Психолог-консултант

Психолозите-консултанти използват нов метод, при който психологическата теория и практики са интегрирани, се използва с терапевтичната практика. Професионалистите от тази категория имат високо самосъзнание и са опитни да свързват личната и междуличностната динамика, преведена в терапевтична рамка. Оценката на риска и психиката, планирането и прилагането на терапия, изследванията и мултидисциплинарната екипна работа и фасилитацията са някои от ключовите задачи, които тези психолози изпълняват. Повечето психолози-консултанти работят в индустрии, затворническа служба и търговия и на всяко ниво на образование от основно до университети.

Образователни психолози

Образователните психолози в Обединеното кралство се грижат предимно за по-млади клиенти, които имат затруднения в ученето, социални проблеми или емоционални дилеми. Професионалистите от тази категория са насочени към подобряване на способностите за обучение на индивида. Те също така помагат на инструкторите или учителите да осигурят по-подходяща учебна среда, особено за децата, за да увеличат максимално способностите за учене чрез ефективни и подходящи методи на обучение. Педагогическите психолози често работят с учители и родители в повечето социални или образователни заведения.